Sundhed

mand på lager

Forebyggelse og fastholdelse: Sådan hjælper vi ved arbejdsskader

Effektiv og omsorgsfuld fastholdelse

Til medarbejderen

Det værste ved arbejdsskader er ofte at vente på, at skaden går i sig selv - eller på den rette behandling. Vores skræddersyede og skånsomme forløb bygger på tidlig rådgivning og behandling, så medarbejderen kommer godt og hurtigt videre - fx til akut krisehjælp. Som ét af de eneste selskaber dækker vi både forundersøgelse, operation og efterkontrol på privathospital for arbejdsskadede medarbejdere.
 

Rådgivning om forebyggelse

Til virksomheder og landbrug

Færre arbejdsskader giver lavere udgifter og mere tilfredse medarbejdere. Derfor hjælper vi både erhverv og landbrug med at skabe et sikkert arbejdsmiljø gennem forebyggelse. Vores arbejdsskade-ingeniør kan fx hjælpe med at gennemgå arbejdspladsen, så risikoen for arbejdsskader nedsættes markant. 
 

Lavere udgifter

Til virksomheder og landbrug

Færre arbejdsskader giver lavere udgifter og mere tilfredse medarbejdere. Derfor hjælper vi både erhverv og landbrug med at skabe et sikkert arbejdsmiljø gennem forebyggelse. Vores arbejdsskade-ingeniør kan fx hjælpe med at gennemgå arbejdspladsen, så risikoen for arbejdsskader nedsættes markant.
 

Lavere udgifter

Til samfundet

Når en sygemeldt medarbejder kommer tilbage på job, er det det hele værd - også for samfundet. Hver gang en tømrer, lærer eller pædagog bliver raskmeldt, sparer samfundet nemlig 37.000 kr./md. i udgifter til sygedagpenge, jobafklaring eller førtidspension. For en funktionær er samfundsgevinsten 52.000 kr./md. - ifølge en samfundsøkonomisk udregning lavet af brancheorganisationen Forsikring & Pension 2024.

 

Personlig hjælp forbedrer sundheden - og chancen for raskmelding

Uanset om ulykken er let eller tung, sørger vi for hurtig, sundhedsfaglig rådgivning. Og forskellen er målbar. Et vellykket arbejdsskadeforløb betyder lavere udgifter og bedre fastholdelse af værdifulde medarbejdere.

Frederik fik hjælp til krop og sind efter arbejdsskade

Frederik får en jernstang i hovedet på arbejde. Han bliver kørt til sygehus med ambulance, hvor han bliver scannet. Da lægerne ikke umiddelbart kan se noget usædvanligt, udskriver de Frederik. I mellemtiden har Frederiks arbejdsgiver anmeldt skaden, og Topdanmark sætter ind med tidlig hjælp i form af et sundhedsteam med sygeplejefaglig, neurologisk og psykologisk erfaring.

Dagen efter bliver Frederik ringet op af sundhedsteamet for at afklare, hvordan han har det. Frederik oplever svimmelhed, synsforstyrrelser og hovedpine, og har det forståeligt nok ikke godt. Sundhedsteamet henviser ham til sin egen læge for at få en henvisning til en speciallæge. Lægen råder Frederik til at sygemelde sig.

Efter nogle uger derhjemme oplever Frederik, at han har det dårligt med at skulle sygemelde sig dagligt, ligesom han frygter for familiens økonomi i fremtiden. Topdanmark sætter derfor en socialrådgiver på sagen, der kan rådgive Frederik om hans økonomiske og arbejdsmæssige problemer - mens han samtidig får psykisk hjælp til at håndtere sine bekymringer af en psykolog, betalt af Topdanmark. 

Frederik er nu kommet til speciallæge via sin egen læge, der mener, at en behandler med speciale inden for hovedtraumer vil kunne hjælpe. Topdanmark sørger for, at Frederik bliver visiteret til en kvalitetssikret behandler.

Efter nogle uger oplever Frederik, at det går markant bedre. Sammen med Topdanmarks socialrådgiver får han lagt en plan for at vende gradvist tilbage til sit arbejde. Frederiks helbred bliver stadigt bedre, og efter kort tid er han tilbage på sit normale timeniveau igen.