Sådan spotter du falske e-mails og SMS’er

Mange cyberangreb begynder med et klik i en falsk e-mail eller SMS. Se, hvad du skal være opmærksom på. PwC’s Cybercrime Survey undersøger hvert år niveauet for cyber- og informationssikkerhed i erhvervslivet og i 2022 har Ruslands invasion bl.a. skab bekymringer.

Mand sidder og hviler sit hoved pa sin hand og ser fustreret på sin computer

Ruslands invasion har øget bekymringen for cyberangreb

Ruslands invasion af Ukraine har skabt et fornyet trusselsbillede i Vesten, og det øgede trusselsniveau afspejler blandt bl.a. bekymringen for cyberkriminalitet. 63 % af it-fagfolkene i dansk erhvervsliv og i den offentlige sektor er mere bekymrede for cybertruslen, end de var for 12 måneder siden. Stigningen i andelen af it-fagfolk, der bekymrer sig om cybertruslen, skyldes i overvejende grad konflikten mellem Rusland og Vesten. Som en direkte følge heraf har 47 % planlagt eller implementeret nye sikkerheds tiltag.

Phishingangreb topper listen

PWC’S undersøgelse viser at phishingangreb topper listen over hændelser – det er nemlig langt størstedelen af dem, der har været ramt af en sikkerhedshændelse, har været udsat for et phishingangreb i løbet af de seneste 12 måneder. Det gælder hele 76 % af dem, der har været ramt, hvor det var et phishingangreb.

Ét klik kan koste dyrt

Ét uforsigtigt klik kan betyde helt eller delvis nedlukning af en virksomhed i en periode eller endda permanent, da tabene i gennemsnit løber op i 900.000 kr. ved et cyberangreb.

Jo større eller mere profileret din virksomhed er, desto større er risikoen for, at hackere målretter og tilpasser deres beskeder professionelt. Derfor kan det være næsten umuligt at se, om en besked er autentisk eller ej.

De mindre målrettede angreb har dog ofte særlige karaktertræk, man kan lære at være på vagt overfor.    


Læs mere

Læs mere om Topdanmark cyberforsikring eller PwC's 2019 survey.

Læs mere om cyberforsikring 

Se PwC’s Cybercrime Survey 2022

 

 

 

Det skal du være opmærksom på